Motion, kärlek och terapi i ett
Att kliva in genom dörren och mötas av hästlukt samtidigt som man hör hästarnas lugnande tuggande på hö. Någon häst kanske gnäggar när den känner igen sin ägares fotsteg. En annan häst står tyst och stilla, men lyfter huvudet med spetsade öron för att nyfiket se vem som kommer in i stallet. Att gå på ridskola kan vara ett bra substitut till egen häst. Genom att gå på ridskola slipper du det stora ansvaret dygnet runt som hästägare har. Du slipper orosmomentet att en dag stå utan stallplats till din häst. Du slipper vara orolig för att en dag vara så sjuk eller skadad att du inte orkar gå till din häst. Du slipper få samtalen mitt i natten att din häst smitit från hagen.
Ridskolor i olika kommuner
I de allra flesta kommuner finns det en eller flera ridskolor. I Stockholms stad finns det sju ridskolor, samtliga privatägda. Med så många ridskolor går det att anta att det är stor variation på deras inriktning, filosofi och kultur. Om man tar en titt på de olika ridskolornas webbplatser går det att se att till exempel Swartlings ridskola har hästen i centrum och ryttaren i fokus. Andra ridskolor i Stockholm fokuserar mer på miljön – både miljön utomhus och miljön innanför ridskolans väggar.
Ridskolan för dig
När du väljer ridskola i Stockholm bör du ha i åtanke vad som är viktigt för dig. Är det viktigt att få testa på både engelsk ridning och westernridning? Är det viktigt att instruktörerna har en speciell utbildning? Är det viktigt att kunna ta sig dit på ett smidigt sätt med kollektivtrafiken från ditt hem? Är det viktigt att du ska kunna bli skötare på en häst som står uppstallad på samma ställe? Om du tar dig en titt på ridskolornas webbsidor i din hemort kan du få svar på vilken ridskola som passar just dig.