Akuttandvård odenplan

Akuttandvård hos tandläkare vid Odenplan

Akuttandvård hos tandläkare vid Odenplan

När du har riktigt ont i tänderna är det brått att få hjälp, för tandvärk är en riktig pina. Det går inte över av sig själv, som huvudvärk gör, utan något måste åtgärdas. Det kan vara en inflammation som inte går över, och till slut blir läget akut.

Du kan få tag i en tandläkare lite varstans i Stockholm, men det är ofta långa väntetider. När det är brått kan du exempelvis få akuttandvård vid Odenplan, så det finns tandläkare som ställer upp när du behöver hjälp. Googla exempelvis på tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar och spara sedan ett telefonnummer så att du snabbt kan få tag på den tandläkare du vill.

Akuttandvård och senare återbesök

Du kanske har fått en rotfyllning gjord eller något annat ingrepp. Plötsligt efter en liten tid börjar det värka i tanden i alla fall. Du kanske har bokat in en tid för återbesök, men nu får du helt plötsligt boka en tid akut istället.

När du har fått provisorisk hjälp kan du gå tillbaka till tandläkaren för ett reguljärt återbesök i lugn och ro. Det bästa är om du har en tandläkare som är både din vanliga tandläkare och som erbjuder akuttandvård.

 

Trygghet att ha kontakt

Det är en trygghet för dig att ha fått kontakt med en tandspecialist som ställer upp för dig även på udda tider. Tänderna är viktiga för alla, men man tänker inte så mycket på dem när allt är väl och man inte har ont. Det blir en helt annan sak när du får tandvärk.

Man drog gärna ut tänder förr, och många hade tandprotes. Numera är det nästan tvärtom, man sparar tänderna i det längsta och bygger på tandstumpar med konstgjorda kronor. Men ibland behöver en tand till sist dras ut i alla fall. Vid en svår inflammation får du ringa akuttandläkaren.