CBD

Är CBD-olja något för dig?

Är CBD-olja något för dig?

Nej du blir inte ”hög” av CBD-olja. För även om den är gjord av hampaplantan så innehåller CBD-olja inte den aktiva substansen THC som till exempel finns i marijuana och hasch. Istället är CBD ett ämne som faktiskt kan ha läkande effekter på både sinne och kropp.

Så påverkar oljan dig

”Läkande” är en term som i detta fall får definieras mer exakt. Många som tar oljan upplever till exempel minskad oro och ångest och en uppmjukande effekt på kroppen. Podcast-giganten Joe Rogan använder oljan regelbundet och säger att det är bland det bästa som har har provat mot just oro.

Det finns naturligtvis inte några garantier för om och hur oljan fungerar på just dig. Utan det enda sättet är att prova själv och se vad som händer. På sajten cbdolja.info finns gott om tips på vad du ska tänka på när du handlar CBD-olja. Den kommer nämligen i olika styrkor och det är alltid klokast att börja försiktigt och med tiden hitta den dos som har bäst effekt på just dig.

För även om du inte blir hög av oljan så kan den ha oönskade effekter om du inte tar en praktisk och ansvarsfull hållning till de doser som du tar. Det finns också en möjlighet att du inte märker av någon större effekt av oljan och du kan då välja att antingen gå upp i styrka eller fundera på om det inte är något för dig.

Det fantastiska är dock att många som sagt upplever en positiv effekt av CBD-olja. Det är ödmjukande när man inser att naturen har en mängd lösningar för oss människor – bara vi är villiga att omfamna dem. Det intressanta är för övrigt att de moderna läkemedlen är baserade på motsvarigheter som finns tillgängliga ute i naturen. Till exempel är regnskogen i princip ett enda stort medicinskåp.