leksaker 1-2 år

Barn i åldrarna 1-2 år mår bra av leksaker som uppmuntrar till utveckling

Barn i åldrarna 1-2 år mår bra av leksaker som uppmuntrar till utveckling

Små barn utvecklas väldigt snabbt och de kan vara i stort behov av att upptäcka nya saker och träna upp sina egenskaper. Det finns mycket man kan göra som förälder för att uppmuntra ett nyfiket beteende och viljan hos barnet att ständigt utvecklas. Vid 1-2 års ålder kan bra aktiviteter till exempel vara att leka fantasilekar såsom att klä ut sig eller laga mat vid en leksaksspis och prata i en leksakstelefon. Det är också bra att låta barnet vara med och sköta vardagssysslor såsom dammsugning och tvätt om intresset finns. 

Lek, läs och prata

Barn som är 1 till 2 år gamla lär sig mycket av passa in saker i lådor, känna på olika material samt kasta och banka. Därför kan det vara bra att införskaffa leksaker och redskap som tillåter sådant. Barnet kan även få lättare att utveckla sitt språk om man läser och tittar i böcker tillsammans samt pratar om vad bilderna visar. 

Kvalitetsleksaker med positiv inverkan på barn

Söker man leksaker, böcker och andra redskap som har en positiv inverkan på barns utveckling så kan man vända sig till Lekakademin. Det är en webbshop som är speciellt inriktad på just sådana leksaker och sortimentet är noga utvalt för att nå upp till kraven samt för att de ska vara hundra procent säkra för barnen att leka med. I menyn hittar man enkelt fram till rätt ålderskategori eller kan söka på speciella teman, särskilda behov med mera.

Det är lätt att hitta rätt

Lekakademin är experter på lärande leksaker till barn från 0-12 år. Klickar man till exempel på åldrarna 1-2 i menyn så hittar man leksaker inom kategorierna bad- och strandlek, böcker, fantasi- och kreativ lek, form och färger, motorik, musik och rörelse, rollspel, spel samt språk. Det gör det enkelt att navigera i det breda sortimentet och hitta de bästa produkterna till barnet.