Samtalsterapi Västerås

Boka in samtalsterapi i Västerås

Boka in samtalsterapi i Västerås

editorial

Alla råkar ut för svårigheter i livet, och ibland har man svårt att reda ut problemen själv. Känner du att tankarna snurrar runt, har du svårt att somna eller känner dig ledsen och deprimerad, kan du boka in en skicklig terapeut att prata med. Några sessioner med samtalsterapi i Västerås kan få dig på banan igen.

Många lider av fobier och ångest, men det finns hjälp att få. Ibland är man nedstämd av fullt förståeliga orsaker, och det är egentligen ett sundhetstecken att reagera när något är fel. Vill du ha hjälp att vidta rätt åtgärder kan en samtalsterapeut ge vägledning.

Att känna egenvärde

Många behöver träna på det lilla men kraftfulla ordet nej. Ta inte på dig alla bekymmer som finns, för du får tacka nej till energitjuvar och orättvisa krav som folk lägger på dig. Kanske är du duktig på något och känner dig utnyttjad av vänner eller släkt.

Det är bra att sätta gränser, men på ett respektfullt och artigt sätt. Att känna sitt egenvärde kan vara svårt om man har blivit utsatt för mobbning eller alltför auktoritär uppfostran. Det är aldrig försent att lära sig, och en terapeut ger dig riktlinjer för det.

 

Samtalsterapi Västerås

 

Att fånga dagen

Du har beslutsrätt i varje ögonblick, så tacka nej till tråkigt sällskap och gå till gymmet eller ta en promenad. Släpp alla oförrätter, och se klart vad som blev fel, vad du kunde gjort bättre och vilka krav du skulle ha ställt på andra. Tillåt ingen annan att trampa på dig, utan säg ifrån om du mår dåligt.

Är man deppig är det svårt att komma igång med något, men gör en lista på vad du brukade tycka var roligt, och beta av den punkt för punkt. Genom samtalsterapi i Västerås får du nya perspektiv och kan ta tag i din situation och fånga dagen.