skidshop

Dags att köpa ny skidhjälm

Dags att köpa ny skidhjälm

editorial

Vad kan man göra med all utrustning som går att finna i din lokala skidshop? Tja, du kan ju till exempel köpa dig en riktigt tjock overall och gå ut och göra snöänglar i snön. Om det finns snö förstås. Annars får du göra leränglar. Du har ju trots allt din tjocka och tåliga overall som du köpte i skidshopen. Den tål väl allt kan man tänka sig.

En annan lite halvkul idé är att köpa skidshopens dyraste skidhjälm och utsätta den för ett test. Kasta den från den högsta höjd du kan ta dig upp på. Om hjälmen inte spricker, utan fortfarande är intakt, då vet du att den där skidshopen verkligen kan sina grejer. Om skidhjälmen däremot ser ut som slarvsylta, då kanske du ska gå tillbaka och kräva pengarna tillbaka.

Huvudsaken (ingen medveten ordvits) är att skidshopen ska kunna leverera prylar som ska skydda dig i din skidåkning. Nu kanske inte ett kast från hög höjd ned på marken motsvarar smällen av att trilla på snö, men du fattar principen.

 

 

Alltid nära till skidshopen

Det är hur som helst alltid klokt att inventera utbudet i en skidshop. I alla fall före du ska upp i skidbacken. Det är såklart ingen dum idé att göra det efteråt heller, men du gör mycket förebyggande arbete genom att besöka skidshopen innan du åker upp i backen. Ett besök efteråt är kanske bara utifrån någon slags efterklokhet när du insåg att du inte hade den utrustning som du behövde. 

Hur som helst, en sådan skidshop kan ligga långt bort. Vilken tur då att det finns internet. Då är skidshopen inte längre bort än vad dina ögon är till skärmen som du läser den här texten på. Ännu smidigare blir det av att du serveras länken: https://www.skidresor.com/skidshop/. Ingenting behöver du göra själv, din bortskämda rackare.