sälja guld

Det är lätt att sälja guld

Det är lätt att sälja guld

Många gånger blir arvegods liggande. Det kan vara guldarmband eller farmors slitna ringar. Så en dag, när man inser att ingen kommer att vilja använda dem igen, kanske man tänker att det är jobbigt att få dem sålda till ett bra pris. Men det är faktiskt mycket lätt att förvandla guldet till pengar på kontot. Bor man i t.ex. Stockholm kan man bara gå in och få det värderat på ett företag där det finns folk som är specialister på att köpa in ädelmetaller.

 

Som ett brev på posten

Om man inte vill besöka något av de företag som köper guld, kan man helt enkelt skicka varorna med posten. Man gör först en förteckning över sitt arvegods, och sedan kontaktar man ett välrenommerat företag genom deras webbsida, till exempel https://www.saljaguldstockholm.se/. Många sådana företag har listor, där man kan förhandskolla t.ex. guldpriser. De skickar sedan ett specialkuvert som man stoppar guldsakerna i. Det är försäkrat och klart, bara att posta och spara inlämningskvittot. Experter värderar varorna och det kostar inget. När man har godkänt offererat pris får man pengarna på sitt konto direkt.

 

Extra värdefulla saker

Det man inte själv vill ha, kan vara mycket intressant för någon annan. Samlarvärdet kan vara stort, eller så är smyckena så fina, att det vore synd att bara smälta ner dem. Det kan vara halsband eller ringar som ser ut som nya. Kanske har man ärvt silverskedar, ljusstakar eller andra vackra saker som knappt är använda. Man får i och för sig bra betalt för själva guldvärdet eller silvervärdet, men kanske är föremålet mycket mera värt än så. Då är det fördelaktigt att låta värdera det hos en expert, som också hjälper till med att auktionera ut det.

Det finns företag runt om i landet, som gärna förvandlar dina saker till en fin slant på kontot, så att du kan köpa något som du verkligen vill ha.