Tandreglering

Det perfekta leendet

Det perfekta leendet

Alla drömmer väl vi ibland om att ha det där bländande vackra, sockervita, sockersöta leendet som vi ser i tandkrämsreklamer och på film-stjärnor? 

Det är enkelt att inbilla sig att ett sådant leende ju måste vara medfött, men, så är ofta inte fallet. De allra flesta kan enkelt få ett mycket fint leende med professionell behandling och hjälp. Jag tänker framför allt på tandblekning och tandreglering, men det är naturligtvis nästan viktigast av allt att sköta sin allmänna munhygien väl, på en daglig basis. 

Du tänker kanske när du hör ordet ”tandblekning” på skräckhistorier om blödande tandkött och ilningar i pulpan som aldrig, aldrig går över, hur lång tid som än går. Denna tid inom tandblekning är förbi. Nu finns säkra metoder som garanterar ett vitare leende. Men då gäller det att gå till en utbildad tandläkare… börjar du experimentera med hemma-kurer med till exempel citron, salt och bikarbonat är det fara på färde. Det kan fräta allt för mycket på den känsliga emaljen, så att det visserligen ser vitare ut, men också har skadat. Att borsta med rent kol är ett hemma-alternativ, som inte är skadligt och kan ge lite effekt. Boka konsultation hos din tandläkare! 

När du tänker på tandreglering tänker du kanske, att det bara är tonåringar och mellanstadieelever med för stora glasögon som har sådana. Att tänderna måste se ut som ”hej-kom-och-hjälp-mig” för att verkligen vara i behov av tandställning. Så är det inte heller. Små fel kan också korrigeras med tandreglering. Och många gör det i vuxen ålder, om de inte blev ordinerade tandställning när de var yngre, men ändå aldrig riktigt trivts med sina tänder och sitt leende. Även i detta fall är det otroligt viktigt att du kontaktar och konsulterar en professionell tandläkare och tandreglerare. 

Detta kan hjälpa på vägen, men glöm inte att det viktigaste är att lyckan kommer inifrån! Det syns i ditt leende.