trappa

En spiraltrappa är en trappa som sparar utrymme och kan förstärka en stil

En spiraltrappa är en trappa som sparar utrymme och kan förstärka en stil

editorial

Om man vill ha en funktionell och snygg trappa till sitt hem så kan spiraltrappa vara ett mycket bra val. Spiraltrappor tar upp väldigt lite golvyta vilket är mycket praktiskt, speciellt om man bor trångt. Även om en spiraltrappa tar upp lite plats där den står så kan den fortfarande ge ett pampigt intryck. Det finns dessutom många olika modeller att välja mellan, vilket gör att man säkert kan hitta en som passar perfekt in där den ska stå. En spiraltrappa är också ett mycket bra val om det behövs en utrymningsväg med trappa på utsidan av byggnaden.

Material och placering har inverkan på hur trappan upplevs

Spiraltrappor passar allra bäst i moderna hem eller hem med industriell stil, men de kan såklart även passa i bostäder med andra stilar. Det som är viktigt är att välja en trappa i rätt material och placera den där den passar bäst samt gör mest nytta. Vad som är rätt material handlar både om vilken stil man vill ha på trappan samt hur mycket underhåll man är villig att lägga på den.

trappa

En ståltrappa kräver i regel mindre underhåll jämfört med en trappa i trä, samtidigt som trappan i trä tar in mer värme i rummet. Vill man ha lite av båda världar så kan man välja metall när det kommer till själva konstruktionen och trappsteg i trä. Gällande placering så är det bra om trappan står där den är minst i vägen, men med det sagt så kan det vara häftigt med en spiraltrappa mitt i rummet. Det beror helt enkelt på rummets utformning och såklart var man vill att trappan ska komma upp/ner.

Spiraltrappor för inomhus- och utomhusbruk 

Om man är på jakt efter en spiraltrappa (oavsett om den ska stå inne eller ute) så kan man titta på https://www.stegfabriken.se/trappor/spiraltrappor. Hos Stegfabriken Sverige AB hittar man ett bra utbud av spiraltrappor för olika behov och smaker.