Diskbänkar

Ett lyft i hemmets hjärta

Ett lyft i hemmets hjärta

Köket blir ofta den naturliga samlingspunkten i hemmet. Efter en dag i skola, förskola och jobb samlas familjen i köket. I köket sker en avstämning av dagen – har det hänt något speciellt för någon familjemedlem? Någonting roligt? Någonting tråkigt? Eller har det bara varit en dag, lik alla andra dagar? Besökare välkomnas in i köket. I köket växlas tankar och funderingar. Inte sällan är det i köket som en abstrakt tanke blir till en konkret idé, någonting att ta på. Köket kan ses som hemmets hjärta.

 

En fröjd för ögat och ökad matlagningsglädje

Med tanke på hur viktigt köket är i ett hem, blir det desto viktigare att köket är iögonfallande. Den enskilda delen i köket som vanligen påverkar kökets känsla allra mest är köksbänken. Köksbänken ska ha en lämplig estetik för att ge familj och besökare en positiv och välkomnande känsla. Köksbänken ska samtidigt vara praktisk. Köksbänken ska kunna agera avläggningsyta. Eftersom köksbänken ofta är en avläggningsyta för livsmedel bör bänkskivan även vara lätt att hålla ren. Minimerad risk för repor i köksbänkens yta ger färre utrymmen för bakterier att hålla sig kvar i vid avtorkning av ytan.

 

Diskbänkens funktion

Diskbänken är en del av köksbänken. Även diskbänken ska estetiskt passa in i köket men också vara praktisk. Det finns många olika modeller och tillverkare av diskbänkar. För att fylla sin funktion bör diskbänken ha en optimerad arbets- och avställningsyta, samtidigt som den bör tåla den fukt som diskning innebär. Diskbänkar som fyller dessa funktioner hittar du bland annat hos Intra Mölntorp AB. Det är dessutom ett företag som ligger i framkant med sitt miljö- och hållbarhetstänk. I valet av diskbänk bör du ta dina egna behov i beaktande. Exempel på detta är att om du framförallt diskar i diskmaskin, kanske det räcker med en diskho. För dig som diskar mycket för hand kan det vara praktiskt med två diskhoar i samma diskbänk.