fettsugning

Fettsugning utan smärta

Fettsugning utan smärta

Att suga ut oönskat fett från olika ställen på kroppen har varit möjligt sedan länge. Redan under första hälften av 1900-talet gjordes det i USA tillsammans med andra skönhetsingrepp för att slippa åldras. Dock var det på den tiden ett mycket större ingrepp och med betydligt högre risk för problem. Det dröjde många år innan fettsugning blev så populärt som det är idag. Dagens fettsugning är ett förhållandevis enkelt ingrepp och patienten får oftast gå hem samma dag. Många gånger görs det med patienten helt vaken, för att slippa riskerna med narkos när det är möjligt.

 

Lipomatic-teknik

En av de metoder som används för fettsugning idag är Lipomatic-tekniken. Den går ut på att först lösa upp det oönskade fettet med vibrerande kanyler, och sedan suga ut det. På det sättet är det möjligt att ta bort fettdepåer med stor precision, vissa kallar det kroppsskulptering. Man kan använda Lipomatic-teknik för att avlägsna fett från de flesta platser på kroppen, exempelvis lår, armar, dubbelhaka och mage.

De som lämpar sig bäst för fettsugning är personer som lever sunt men som har ett problemområde som de vill åtgärda. Då är chansen för ett bestående bra resultat allra bäst.

 

Två behandlingar i en

I vissa fall kan det gå att ta fettet som sugs ut och flytta det till andra ställen på kroppen. Det fett som idag putar ut ovanför jeanslinningen kanske skulle göra sig bättre på rumpan. Det är faktiskt möjligt att göra ett Brazilian butt lift med fettet från en fettsugning. På det sättet går det att få både en platt mage och en fin rund rumpa. Den metoden minskar risken att kroppen reagerar på transplantationen då det är det egna fettet som transplanteras in.

Före alla typer av fettsugning ska det göras en konsultation för att gå igenom alla förutsättningar, och för att patienten ska vara väl förberedd.