Klockreparation

Fixa din klocka

Fixa din klocka

Har din klocka blivit liggande i en låda sedan länge? Lugn, du är inte ensam. Det händer ständigt att klockor får slut på batteri eller slutar fungera av andra orsaker. Det är lätt att glömma bort dem efter den första tidens saknad. Du vet, den där perioden då du kommer på dig själv med att stirra på din tomma handled femton gånger om dagen? Oftast är det inget svårare fel på din klocka. Vanligast är som sagt att batteriet helt enkelt gett upp. I andra fall kan det behövas lite felsökning. Många gånger krävs bara en rengöring, ibland mer.

 

Mer än bara armbandsur?

Många av oss har kulturarv hemma utan att inse det. Det handlar om de väggur och golvur vi ärvt från tidigare generationer. Dessa konstverk är många gånger handgjorda och oerhört dekorativa. Man kan se att tillverkaren lagt ner arbete och omsorg när klockan gjordes. Fungerar klockan? Kanske inte. Kan den fås i användbart skick igen? Troligen. Det finns en speciell tillfredsställelse i att vara en person som återställer och använder gamla föremål som länge funnits i släkten. Som glad amatör kan man inte utföra arbetet själv men man kan ändå bidra. Kontakta en urmakare och prata om Klockreparation!

 

Vad kan jag förvänta mig som kund?

Känslan när du kan hämta ut en fungerande klocka är mycket tillfredsställande. När ditt armbandsur är tillbaka på sin rätta plats kan du konstatera att ordningen är återställd. Informationen om tid och dag är återigen korrekt. Ett väggur som länge hängt obrukbart i ditt hem men som nu är användbart igen är om möjligt ännu bättre. Gamla väggur av hög kvalitet kanske inte ens tillverkas längre men din urmakare har gjort ett bra jobb och uret pryder sin plats och visar rätt tid. En bra urmakare förstår sig på vad som ska göras och erbjuder dessutom excellent service.