alarm

Förhindra inbrott med ett bra företagslarm 

Förhindra inbrott med ett bra företagslarm 

Ingen tycker om ljudet av ett alarm. Oavsett vilket alarm det kan tänkas vara. Det alarm du kanske är mest i kontakt med är det som ljuder varje morgon när du ska vakna. Mobilalarmet. Man blir snabbt både less, trött och fruktansvärt irriterad på den välbekanta melodin som larmet ger ifrån sig. Allt man vill är att stänga av det så fort som möjligt, helst genom att slänga apparaten som för oväsen i väggen, för att därefter somna om. 

Men så är livet. Alarm har trots allt en funktion. Nämligen att väcka vår uppmärksamhet. Dels på morgonen, för att du faktiskt måste vakna och gå till jobbet. Annars får du sparken, ingen inkomst och ingen mat på bordet. Du dör. Det där alarmet är ganska värdefullt, även om det är svårt att erkänna när man ligger där som en skadeskjuten fågelunge klockan sex på morgonen när det ringer.  

Företagslarmet är tjuvens värsta fiende

Nu är det inte bara alarmen från din mobil som är avsedda för att väcka uppmärksamhet. Likadant är med andra typer av alarm. Som till exempel ett företagslarm. Du kan troligtvis inte ha din lokal bemannad 24 timmar om dygnet. 

Även om du teoretiskt sett skulle kunna ha det, så kanske du ändå hade känt dig lite tryggare om det fanns ett larm installerat i byggnaden. Det skulle göra det lite mindre läskigt att sitta där mitt i natten om någon bryter sig in. 

För är det någonting en inbrottstjuv inte tycker om så är det uppmärksamhet. Det är därför tjuvarna hatar företagslarm. Det avskräcker dem från att ge sig in och stjäla datorer och annan värdefull utrustning. Larmet är i sig självt avskräckande, ingen vill jobba i ett öronbedövande ringande. Men det påkallar också människors uppmärksamhet. Potentiella vittnen. En annan sak som tjuvarna allra helst hade velat vara utan.