Från punkt A till punkt B
Att ta sig från punkt A till punkt B är en ren nödvändighet. Vi förlitar oss dagligen på våra transportmedel. Men vilket fordon som helst kräver underhåll. Och även med regelbunden service och årlig besiktning, kan saker ibland gå fel. Kanske råkar man få motorstopp, eller något annat problem under huven. I värsta fall så kan man råka ut för en olycka. Oavsett situationen så kan man knappast förlita sig på att en förbipasserande mekaniker dyker upp. Vad man dock kan förlita sig på, är att man får den hjälp man behöver om man kontaktar en bärgare.
Bärgning kommer i olika storlekar och modeller.
Detta beroende på vad som behöver lyftas och transporteras.
En så kallad citybärgare är vad det låter som, en maskin avsedd för bärgning av fordon man kan hitta i stadstrafik, och bilar man vanligtvis kör som privatbilist. Den är relativt liten, smidig och med en begränsad lyftkapacitet. Men den klarar ändå av mindre lastbilar.
En flakbärgare bär sitt namn för att den är utrustad med ett stort flak ämnat för att transportera mer än ett fordon. Slutligen har vi storbärgaren, störst och starkast – det är denna best som kan stå till tjänst med bärgning av vanliga lastbilar.
Bärgning dygnet runt
Men en bärgningsfirma behöver inte nödvändigtvis begränsa sig till enbart fordon. Lyftkranar har till exempel ett brett användningsområde och olika lyftkapaciteter. Bärgning av till exempel betong eller tung metall förekommer också utefter behov; något man till exempel kan finna inom industrivärlden eller på byggnadsplatsen.
Se dock till att firman ni använder fungerar tillsammans med er försäkring om olyckan skulle inträffa – är ni osäkra så finns det vissa bärgningsfirmor som accepterar alla försäkringar.
När det kommer till kostnaden för bärgning är det också oftast en relativ fråga – så som hur lång sträcka en maskin eller fordon ska fraktas, och hur tung den är. Ett lyft för varje behov.