elektriker

Hobbyfixare? Lämna elen åt proffsen!

Hobbyfixare? Lämna elen åt proffsen!

Inredningsintresset i Sverige har vuxit enormt de senaste åren och det renoveras som aldrig förr i både koja och slott. Renoveringsglada hemmafixare finns det gott om, och är man händig går det att spara in en rejäl slant på att inte behöva anlita dyra hantverkare. Men, det finns ett område man ska hålla såväl fingrar som skruvmejslar borta ifrån oavsett hur händig man än må vara – elektriciteten. Att dra el är inte som att tapetsera om eller lägga nytt golv, här gäller det att verkligen veta precis vad man håller på med för att undvika fara för både sig själv och andra. Elektriker har ordentlig utbildning och behörighet, och är med andra ord ett absolut måste om du behöver ha elarbeten utförda.

 

Elektriker kan ha olika behörigheter

En elektriker kan påbörja sin utbildningsbana redan på gymnasiet, men det finns också eftergymnasiala vuxenutbildningar för den som inser sitt kall lite senare i livet. Utöver teoretisk utbildning tillkommer naturligtvis också praktiskt arbete, och när samtliga mål är uppnådda kan en ansökan om behörighet göras hos Elsäkerhetsverket. Om du ska anlita en elektriker är det bra att kolla upp att denne har den behörighet som krävs för att utföra de arbeten du har behov av. Det är viktigt, inte minst ur försäkringssynpunkt. 

Installation, felsökning och besiktning

Elektriker utför inte bara installationer utan kan även vara behjälpliga vid felsökningar och besiktningar. Går det proppar hemma av någon oförklarlig anledning? Eller är du i färd med att köpa ett hus men vill få elen besiktigad innan några papper skrivs? Då kan du t.ex. kontakta Saras Elservice AB, ett av många bra företag med lång och bred kompetens inom alla slags elarbeten. Och du, tänk på att även ett till synes minimalt och simpelt eljobb kan ge ödesdigra konsekvenser om det inte utförs rätt – så chansa inte! Ring en elektriker.