skicka paket

Hur skickar jag paket billigt?

Hur skickar jag paket billigt?

Vi är alla väl medvetna om att det kan bli ganska dyrt att skicka iväg paket beroende på storlek, vikt och hur långt paketet ska färdas. Lyckligtvis nog finns det dock flera tips och trick som kan hjälpa en att skicka paket billigt redan idag utan större ansträngning. Fortsätt bara att läsa nedan för att få ta del av en lång rad förträffliga rekommendationer.

skicka paket billigt

Tips för billig försändelse

Ett bra tips som dessutom inte är särskilt svårt att genomföra är helt enkelt att paketera så att hela kartongen eller omslaget fylls ut. Man vill naturligtvis inte ha en stor mängd tomrum, då detta kan leda till onödigt stora och tunga paket med höga fraktkostnader. Genom att paketera så kompakt som möjligt kommer frakten att bli billigare. En ytterligare mycket viktig del av att paketera har att göra med att skydda ömtåliga objekt. Om det finns flera objekt i ett och samma paket är detta extra viktigt, och det gäller att man omsluter dem alla med ett stötdämpande material. Även om man skulle skaka paketet så ska inte föremålet inuti kunna röra sig.

Det värsta som kan hända är att ett föremål skär igenom paketet, så om det paketerade föremålet har skarpa kanter bör man se till så att dessa inte kommer i närheten av paketets sidor. Kanske omsluter man det skarpa objektet i plast eller något annat hållbart material så att det inte resulterar i att paketet blir skadat. Sist men inte minst är det väl värt att nämna hur kvadratiska eller rektangulära paket vanligtvis kommer att vara billigare att skicka än runda paket eller varianter med många kanter. Skälet till detta är att man inte kan stapla runda paket särskilt väl – i alla fall inte jämfört med kvadratiska paket – och just därför kommer de att ta upp ett ganska stort utrymme. För att skicka paket billigt bör man därför vända sig till kvadratiska paket.