jultröjor

Jultröjan – en förförisk fälla

Jultröjan – en förförisk fälla

Vad var det som egentligen hände?
Och när hände det?

”Vad menar du?” undrar du nu. Jo, när blev den ”fula” jultröjan så het att alla, inklusive självaste Fan och hans gissningsvis heta syster, vill bära en av dessa skapelser?

Svaret på den frågan tvistar de lärde som bekant om. Enligt legenden så har fenomenet med jultröjorna sina rötter i 80-talets sitcoms, bland annat i ”The Cosby Show” där Bill Cosby ofta bar designertröjor med julmotiv.

Någon gång under det senaste decenniet, kanske tidigare än så, plockades jultröjorna upp och blev populära. Det anordnas bland annat en återkommande festival på temat.

Förresten, om du inte alls är bekant med fenomenet med de ”fula” jultröjorna så behövs det såklart en förklaring.

Tänk dig en långärmad tröja med ett stort blaffigt julmotiv på bröstet. Kanske föreställer det en tomte, en gran eller en ren.
Att man säger att de är ”fula” är kanske lite missvisande. ”Fulsnygg” är nog ett bättre begrepp i detta sammanhang. För även om motiven på tröjorna är just blaffiga så har de någon sorts charmig och tilldragande förmåga.
Det är lite som i naturen och med hur insekter lockas till köttätande växter: Jultröjan är uppenbart en fälla, men den är så tilldragande… Det är först när det är försent som man upptäcker att man går omkring i en.

Vill du testa din egen förmåga till att motstå denna högtidsbetonade frestelse så är det bara att kika in på https://jul-troja.se/collections/julesweaters-damer. Denna butik drivs av ett kompisgäng från Danmark, och killarna har en passion för design.
Dessa killar formger alltså själva alla de jultröjor som säljs på jul-tröja.se, vilket gör att du inte hittar dessa tröjor någon annanstans – varken på nätet eller i en fysisk butik.

Oavsett om du är ute efter jultröjor för herrar, damer eller barn så hittar du garanterat något som passar.