kontering

Kontering är nödvändigt för ett bolag

Kontering är nödvändigt för ett bolag

editorial

Den som driver bolag är skyldig att redovisa hur det sköts ekonomiskt. Därför behöver man bokföra vad som händer. Dag för dag och kvitto för kvitto ska alltid redovisas. Kommer det in pengar ska det in på ett ställe och går det ut pengar ska det redovisas på ett annat ställe. 

Det behövs ett särskilt program för att klara av alla dessa transaktioner som sker i ett företag. Förr gjordes det för hand, men nu finns det riktigt bra program på datorn. En del är direkt uppkopplade på molnet. Där kan man dra pengar automatiskt.

Konton för kontering

Kontering innebär att man skriver ner vad som hänt i den verksamhet det gäller. Då behöver man först välja olika konton man vill använda för sin bokföring. På ett konto vill man kanske ha in sina verifikationer. Det kan handla om fakturor på ett konto. 

När man konterar kan man, i sin bokföring, visa varifrån pengarna kommer. Det går även att spåra var de hamnar till slut. Det är en spännande process. Man får uppleva vad som har hänt en gång till och blir medveten om hur det faktiskt står till med ekonomin i bolaget. 

 

kontering

 

Leja bort arbetet

Kontering kan vara en enkel procedur för somliga medan andra tycker att det är en djungel av konton och siffror. Det är mycket att hålla reda på. Då kan man leja bort arbetet till någon som gillar att hålla på med det dagarna i ända. Det är det som är det fina med att man utför olika arbeten.  

För en person som älskar siffror är det rena drömmen att få syssla med det var dag. Dessutom hjälper den personen en annan. Så det är både ett serviceyrke och ett administrativt sådant. Att vara duktig på kontering kräver lite träning och att man är mycket ordningsam och ordentlig.