kontorsstädning

Kontor i Stockholm som behöver städning

Kontor i Stockholm som behöver städning

Även om kontor kan finnas inom en mängd olika områden så är det fler likheter än olikheter. Detsamma gäller städning av kontoren. Vid behov av rengöring så är det samma saker man ska tänka på. Exempelvis att inte åsamka skador på dokument eller någon teknisk utrustning som personalen använder.

Även om man som kontorspersonal är noggrann så kan något viktigt avtal råka ligga framme. Skulle då något rengöringsmedel eller annan vätska spillas på det så kan hela avtalet plötsligt bli ogiltigt. Något som kan kosta företaget enorma summor i kostnader och prestige. Så en stor försiktighet från städfirman är ett måste.

 

Ordning och reda

En kontinuerlig städning hjälper till att hålla ordning och reda på kontoret. Precis som i hemmet är det lättare att hålla motivationen uppe om det är rent omkring en. I takt med dammråttornas framfart brukar inspirationen falla.

Eftersom kontor också är platsen där man tar emot besök så är renheten ännu viktigare. Ett kontor som är rörigt och smutsigt ger ett nonchalant intryck. Det kan även tolkas som att man kan vara nonchalant gällande sina kunder. Eller att man har så pass dålig ekonomi att man inte har råd att få städat. I båda fallen mycket olyckligt för företaget.

 

 

Rutiner för rengöring

Inför en uppstart med ett städbolag så har man en genomgång av vilka rutiner som ska gälla. Det kan röra sig om vad som ska städas och hur. Men även hur ofta kontorsstädningen i Stockholm ska ske. Och om något extra ska tillkomma då och då. Det kan handla om en mer utförlig städning som inte sker varje gång, fönstertvätt till exempel. 

Men det kan även ske ändringar under samarbetets gång. Man kanske vill dra ner eller öka på de uppgifter som utförs. Eller så kanske man vill ändra på tiden, frekvensen eller dagen då kontorsstädningen ska ske.