kran

Lyftbranschens olika kranar

Lyftbranschens olika kranar

Inom lyftbranschen finns kranar av olika typer och storlekar. Några av dem är mobila och kan lätt flyttas runt medan andra är förankrade i marken. En mobilkran kan vara liten eller stor. Den kan också vara terränggående. Mekaniken fungerar på så sätt att en hydraulisk bom är fastmonterad på en flyttbar plattform. Bommen kan höjas och sänkas med hjälp av exempelvis hydraulcylindrar som drivs av en dieselmotor. En containerkran är däremot alltid stor och förankrad i en stålram med fyra ben. Kranens konstruktion gör att den kan lyfta stora och tunga laster. Denna kunskap är så klart inte nödvändig för kunden att känna till. Det räcker att veta att man kan få hjälp med både konsultation och utförande av arbetet.

 

Att lyfta säkert är en konst

 

Att veta hur man ska agera vid komplicerade lyft kan vara svårt. Det viktigaste är att tänka på säkerheten. Vilka risker finns egentligen med lyftet? För att vara på den säkra sidan är det alltid bra att anlita en certifierad lyfttjänstleverantör. De både kan se över säkerheten och erbjuda rätt kranutrustning. Havator är ett bra exempel på ett företag som erbjuder lyfttjänster i Stockholm. De har lång erfarenhet i branschen, kompetent personal och ett stort utbud av lyftkranar. Det ska inte vara för dyrt att lyfta säkert.

 

Krandagarna stärker lyftbranschen

För 19e året i rad erbjuder eventet Krandagarna i Göteborg en mötesplats för arbetare i lyftbranschen. Krandagarna arrangeras i Eriksbergshallen där deltagarna erbjuds att lyssna på seminarier, nätverka samt kolla på utställningar. Syftet med denna årliga mässa är att informera branschens krananvändare och inspektörer om vilka förändringar som skett under årets gång, både vad gäller teknik och regelverk. För kunderna är detta naturligtvis något positivt. De ska kunna känna sig säkra på att de certifierade lyfttjänstleverantörerna har färska kunskaper i bagaget när kranarna höjer den dyrbara lasten upp mot himlen.