Altandörr

När våren växer fram utanför altandörrarna i helglas

När våren växer fram utanför altandörrarna i helglas

Efter en ganska seg senvinter så känns det äntligen skönt att blicka ut genom sin altandörr helglas och se att våren är på väg in över vårt land. Den där trädgården utanför rutan börjar visa tecken på knoppar som signalerar att grönskans tid äntligen är på intåg. För visst ska det bli trevligt att få se den kavalkad av färger som snart stundar i vårt avlånga land?

Visdomar som hämtas från trädgården

Det är det som är det fantastiska med att bo i ett sådant förhållandevis kallt klimat som vi gör: Våren och sommaren syns verkligen. Det är som att se en orkester, fast i grönska, sakta växa fram mot ett crescendo som uppnås där under juli månad. 

Alla som bor utomlands märker och återvänder till Sverige under sommarmånaderna vet vad detta rör sig om: Det är ändå något unikt med att se gamla kära Svedala slå ut i full blom.

Visst är det också trevligt att fånga en liten del av det där i trädgården. Det kommer ju aldrig att vara lika vilt som ute i skogen, om man nu inte har en naturtomt. Däremot kan det vara kul att ha ett stort Biggaråträd att klättra upp i och bara sitta och filosofera en stund.

Att bara kunna njuta av stillheten som hela tiden finns omkring oss är sådant som skapar lugn och långsiktighet i här i livet. Att kunna njuta av det som är, och det man har, gör också att man känner mindre stress över att gå miste om saker här i livet.

För det är ju så att ju mindre som man känner att man behöver, desto mer har man också. Kan man verkligen omfamna denna livsfilosofi så blir man som det där trädet där i trädgården – man står stoiskt kvar oavsett hur varierat årstiderna passerar omkring en.