ridskola stockholm

Ridning - Sveriges andra största sport

Ridning - Sveriges andra största sport

Att rida är en av Sveriges mest populära sporter,  bara fotboll är större. Det är en sport där du både lär dig att rida och ta hand om hästen. Ridning är inte enbart en sport där du måste lära dig att lita på dig själv, det är även ett samarbete tillsammans med din häst. Du rider inte bara, utan du skapar ett förtroende med din häst på ridskolan. Du lär också känna många andra ryttare på ridskolan när ni arbetar tillsammans i stallet. 

 

Både för barn och vuxna 

Att rida är inte bara en sport för barn, utan det är självklart även något vuxna kan göra. En ridskola är allt från ryttare som bara vill hobbyrida till personer som vill tävla i ridning. Det finns också möjligheten att gå kurser på många ridskolor, och även att ta privatlektioner. Om du är helt ny på att rida kan det vara värt att ta några privatlektioner för att lära dig sporten. När du börjar rida börjar du ofta inomhus där du lär dig grunderna i ridning. Du måste lära dig att hålla balansen och du börjar med att skritta. 

Hitta en ridskola i Stockholm

Att hitta rätt ridskola är viktigt. I Sverige finns det cirka 450 olika ridskolor att välja mellan. Så hittar du då den bästa? Det finns en rad olika faktorer att kolla på och tänka på. Det första du borde göra är självklart att besöka ridskolan. Kolla på hur personalen är och hur hästarna blir behandlade. Ett annat tips är att prata med elever på skolan för att få en ärlig bild. I Stockholm finns det runt 20 olika ridskolor att välja mellan. Därför är det enkelt att hitta en ridskola i Stockholm. Exempelvis Swartlings ridskola, som grundades redan 1905 och är en av Sveriges äldsta ridskolor, kan vara ett alternativ för dig som vill lära dig att rida.