förskola malmö

Så hittar du rätt förskola i Malmö

Så hittar du rätt förskola i Malmö

När föräldraledigheten är över och det är dags att välja förskola till sitt barn blir många föräldrar rådvilla. Hur ska man veta vilken förskola som är bäst? Ska man välja den som ligger närmast hemmet eller den som har bäst rykte? 

Att välja förskola är svårt. Bor man i en storstad som Malmö kan det dessutom vara ännu svårare eftersom antal alternativ är desto fler. Ett tips är att börja leta i god tid samt att besöka flera olika. På så sätt blir det lättare att bilda sig en uppfattning om vilka som känns bra och vilka som känns mindre bra. 

 

Förskolan ska vara en plats där ditt barn kan växa

Förskolan ska ge barn utrymme och möjligheter att växa och utvecklas genom lek, kreativitet, gemenskap och skolförberedande aktiviteter. För många föräldrar är förskolan en absolut förutsättning för att man ska kunna jobba eller studera om dagarna, men det är också en viktig verksamhet för barnen. 

Att få lära sig om djur och natur, träffa kompisar, utforska med färg och form och allt annat som förskolan erbjuder bidrar till såväl social som kunskapsmässig och känslomässig utveckling hos barn. 

Med tanke på detta är det förstås viktigt att valet av förskola känns rätt i magen. Lyckligtvis finns många bra alternativ att välja bland när du ska leta förskola i malmö – däribland Skabersjöskolan, som är en I Ur och Skur-verksamhet där utevistelse prioriteras högt. 

 

Vikten av trygghet och bra pedagoger

Fina, lekvänliga och trygga lokaler samt bra och kunniga pedagoger är viktiga kriterier att titta efter när du väljer förskola till ditt barn. Det ska kännas bra för dig att lämna ditt barn på förskolan om dagarna – och det ska framförallt kännas bra för ditt barn att bli lämnad där. Kompromissa inte. När det gäller barn har man all rätt att vara kräsen.