sälja silver

Sälj silver och få guld på kontot

Sälj silver och få guld på kontot

De allra flesta har minst en byrålåda hemma fylld med smycken och annat krimskrams som bara ligger och skräpar. Ofta handlar det om metallföremål. Om du har tur är ett par av smyckena i äkta silver eller guld och då kan man faktiskt tjäna en slant på dem. 

 

Olika typer av silver

När du letar bland dina smycken och andra föremål i silver finns det några symboler att hålla koll på. Sterling silver 925 är en av de vanligaste formerna av äkta silver när det kommer till smycken. Namnet har att göra med att det är föremål som är gjorda av 92,5% silver. Silver i sig är svårt att arbeta i och forma till olika mönster och liknande och blandas därför med mer lättböjliga material. De resterande 7,5% procenten är alltså andra metaller, ofta koppar. Det förekommer rent silver som är hundra procent silver, men det är ganska ovanligt. Det finns också silver med en högre procentsats av andra metaller än silver, bland annat med 83% silver.  Den generella regeln är att ju högre procentsats silver, desto bättre betalt får du. 

Att sälja silver är en enkel match 

Att sälja silver är enkelt och kräver sällan särskilt mycket av dig som säljare. Många företag erbjuder idag att köpa ditt silver. Du behöver ofta inte göra mer än att beställa hem ett varubrev att skicka silvret i och sedan skicka in det. När silvret kommit fram värderas det och du får sedan pengar insatta på ditt konto. 

Om du rensat ut byrålådorna hemma och är sugen på att sälja lite silver kan Myntkompaniet i  Malmö vara ett alternativ. De erbjuder försäljning av silver både fysiskt i sin butik i Malmö och online på deras hemsida. De har mångårig erfarenhet inom branschen. Så, vad väntar du på? Gör dig av med silver som bara ligger hemma och skräpar och tjäna samtidigt en slant!