lastbils delar

Se till att lastbilen håller måttet

Se till att lastbilen håller måttet

Oavsett om du ska åka kortare sträckor lokalt eller ut på längre resor så vill du se till att din lastbil håller måttet och fungerar optimalt ute på vägarna. Godset ska fram i tid! Dessutom vill du hålla ditt schema så att du kan få jobbet gjort och komma hem utan onödiga förseningar. Så hur tar du hand om din lastbil på bästa möjliga sätt?

 

Service och reparationer

Du vet det säkert redan, men det kan vara värt att påminna om. Slarva inte med underhållet. Åtgärda små fel medan de fortfarande är små. Se till att lastbilen är välservad och välsmord innan du ger dig av, så slipper du att stanna till på vägen för att åtgärda det i panik. På så sätt håller du tidsramarna. Genom att reparera med rätt reservdelar och se till att allt är tipp topp så ligger du ett steg före problemen. Här är ett bra ställe där du kan att köpa lastbils delar i Jönköping. Det är även ett bra ställe utföra servicen på då de servar flera bilmärken.

 

Rätt tillbehör

Vädret är som bekant något som kan ställa till det i trafiken. Håll koll på omständigheterna på din planerade rutt. Fundera sedan på vad du tror att du kan förvänta dig av väglaget. Bra tillbehör att ha på lager är en välfylld verktygslåda, snökedjor, godsstötta, extra lastsäkring och varningsskyltar.

Fundera också på vad du behöver för att må bra på din resa. En låda med första förband kan vara behändigt ifall du råkar skada dig i arbetet. Andra bra saker är en reflexväst och en ficklampa, en brandsläckare och motorolja. Utöver det absolut nödvändiga ska du så klart inte glömma bort att lyxa till det. För att hålla humöret uppe kan bra musik i stereon och lite färdkost vara på sin plats. Men det kanske du inte behövde påminnas om.