Hotell

Shoppinghelg i Ullared

Shoppinghelg i Ullared

Älskar du att shoppa och att hitta fynd? Kan du gå i affärer i flera timmar för att leta de perfekta skorna? Eller är du en sån som vet precis vad du vill ha och köper det på fem minuter? Om du tillhör den första kategorin så har du säkert varit på Gekås i Ullared någon gång och fyndat. Kanske gör du som många andra och förlägger några semesterdagar där varje år? Det är många husvagnar som står parkerade där under sommarhalvåret, medan andra väljer att bo på hotell. Vissa besökare återkommer dessutom varje år. Ullared har blivit en riktig semesterort som större delen av året flerdubblar sin befolkningsmängd genom alla besökare.

 

Boende

Alla dessa människor måste ha någonstans att bo om de vill stanna över natten. För även om en stor del av de över 5 miljoner som besöker Gekås varje år åker med en organiserad shoppingresa bara över dagen, så är det många som stannar minst en natt. Och alla har inte husvagnar.

Allt eftersom Gekås har växt, och blivit mer och mer populärt, har även byn fått anpassa sig, och det har öppnats en hel del olika typer av boenden och hotell i Ullared. Ett av dessa är Hotell Ulla som är uppskattat av sina gäster bland annat för sin härliga frukostbuffé. Detta kan du kan läsa mer om på https://www.hotellulla.se/.

Ullared är mer än Gekås

Det finns faktiskt mer att göra i Ullared än att bara shoppa. Gekås själva arrangerar en del aktiviteter, och utöver det finns exempelvis en äventyrspark med en höghöjdsbana, skidbacke och bangolf. Det finns också vanlig golf, ett spa, och massor med restauranger, så det ska nog inte vara omöjligt att hitta något att göra för familjemedlemmar som kanske inte vill shoppa hela dagarna för att sedan slappna av på hotell.

Även om det finns mer i Ullared än Gekås, kan man nästan säga att Gekås är Ullared. Helt säkert är att byn Ullared skulle vara helt annorlunda idag om inte Gekås fanns.