Sjukförsäkring

Sjukförsäkring som kompletterar sjukpenningen

Sjukförsäkring som kompletterar sjukpenningen

editorial

Det hör inte till ovanligheterna att man någon eller några gånger per år blir sjuk och behöver stanna hemma från arbetet. Ofta handlar det om någon slags influensa eller förkylning som går över på en vecka eller två, men det kan också handla om segdragna sjukdomar som gör att man blir borta från jobbet betydligt längre än så. Det kan handla om veckor och vissa gånger flera månader innan man återigen kan börja arbeta.

Få ut lite extra för att klara sjukskrivningen bättre

Oavsett så behöver man troligtvis ansöka om sjukpenning från Försäkringskassan, men det inte många vet är att man också kan ha en sjukförsäkring genom Afa Försäkring som gör att man får några procent extra i dagersättning. Sjukförsäkringen från Afa Försäkring är ett komplement till sjukpenningen som man får från Försäkringskassan och den kan ligga på 12,5-13 procent om man får sjukpenning med 80 procent. Hur många procent av sjukpenningen man får beror på vilken anställning man har (alltså om den ligger på 12,5 eller 13 procent).

Sjukförsäkring

På www.afaforsakring.se går det att läsa mer om försäkringen och även ansöka om det är så att man har rätt till den. Några av kraven är att man ska vara på anställd på en arbetsplats med kollektivavtal eller där arbetsgivare tecknat separat försäkring samt vara sjukskriven på hel eller deltid med sjukpengar från Försäkringskassan. 

Som arbetsgivare går det att teckna försäkring för att ge de anställda lite mer trygghet

Om du som arbetsgivare vill se till att dina anställda kan nyttja denna ersättning vid sjukskrivning även om inte företaget har något kollektivavtal så går det att teckna försäkringar hos Afa Försäkring för sina anställda. Afa Försäkring erbjuder förmånliga försäkringsavtal med låga premier. Det gör att du kan erbjuda dina anställda lite mer trygghet vid en sjukskrivning utan att det behöver kosta skjortan.