Flos

Sprid ljus i mörkret

Sprid ljus i mörkret

Världen kan kännas som en väldigt mörk plats ibland. Som att det hela tiden händer en massa destruktiva saker omkring oss, konstant. Speciellt när man tar del av många medier.
Det är nästan som om att de drar fördel av den mänskliga driften att ta hand om varandra. Vi är trots allt sociala djur, med djupa rötter i stamsamhällets tajta livsstil.

Vi är helt enkelt gjorda för att se över våra närmaste. Nästan programmerade att få varandra att känna oss trygga i en värld som är allt annat än trygg. För naturen är överlevnad det naturliga. Kolla bara på vilket naturprogram som helst.

Problemet uppstår när vi dagligen bombarderas med tragiska bilder från fjärran länder, dit få av oss någonsin kommer att resa till. Eftersom vi är sociala och empatiska djur så känner vi naturligtvis med våra medmänniskor. Men eftersom händelserna äger rum så långt borta så känner vi oss också hjälplösa. 

Ett tips är att sluta titta på dessa nyheter och istället agera lokalt. Ibland så kan det räcka med att agera så lokalt som i sitt eget liv, eller i sin egen familj. Trots allt så är ju den enda person man garanterat kan påverka sig själv. Att förändra sin egen situation kan förändra världen på det sättet att det faktiskt förändrar ens världsbild.

Många av oss bär omkring på känslan att vi inte är värda att unna oss saker i livet. Kanske har vi länge gått och funderat på att köpa en lampa från Flos på Andlight.se, men tyckt att det är för dyr: https://andlight.se/shop/flos-66c1.html.

Saken är den att vi är bättre på att värdesätta det som faktiskt också kostar mer. I tider av slit och släng kan det faktiskt vara en miljötjänst att köpa något som kostar lite mer – för vi kommer att vara rädda om den och använda den länge.

Sådana små saker kan också göra världen till en bättre plats.
Definitivt sprider de mer ljus i mörkret.