resor

Ta bussen istället för flyget

Ta bussen istället för flyget

Idag pratas det mycket om klimathotet och hur vi ska resa så miljövänligt det bara går. Just nu går det mycket debatter kring hur man ska undvika att flyga så mycket varje gång man ska ut och resa. Att flyga är en mycket stor miljöbov och det uppmanas att alla runt om i världen ska försöka att åka tåg och buss i stället.

För att minska kostnaden för resan kan man hitta schyssta priser på buss oavsett om man ska åka på en affärsresa eller semester. När det gäller tåg och bussresor tar det längre tid än om man skulle ta flyget, men priset och faktiskt ofta bekvämligheten är bättre.

 

Inte längre enbart för pensionärer

När man hör bussresor ser man en grupp pensionärer framför sig. Men det är inte längre bara pensionärer som åker på bussresor. Idag finns det bussresor som är för alla åldrar, unga som äldre. Det håller faktiskt på att bli coolt att ta bussen!

Bussresor kan ta dig både runt hela Sverige eller ta dig ut i Europa. Det finns många olika bussbolag att välja mellan numera. Ett av de allra största i Sverige är Björcks. De erbjuder en rad olika resor till många destinationer.

Fler valmöjligheter

Det finns olika valmöjligheter på bussresor, beroende på vad man är ute efter. För de som vill använda sig av både buss och flyg när man reser till ett land, exempelvis södra England, så kan man få både buss och flygresor i ett. Är man ute efter att åka på endast bussresor så finns det också som valmöjlighet. Om man är miljömedveten kan man till exempel åka till Italien med endast buss som transportmedel istället för att ta flyget. Varför inte prova att åka på en sådan bussresa, man får ju se mycket mera än om man skulle flyga och bara se en massa moln.