husbilar

Välj husbilssemester

Välj husbilssemester

Sverige är ett land där friluftsliv ingår i folksjälen. Uttryck för detta är Sveriges många naturreservat, allemansrätten, och att orientering är en folksport som till och med står på skolschemat i idrottsundervisningen. Längtar du efter en naturnära semester, men har svårt att förlika dig med de besvär som medföljer? Kanske har du små barn att måna om eller så ogillar du helt enkelt själv regn, rusk och en tung packning bestående av tält, sovsäck och liggunderlag. Om detta stämmer in på dig är möjligtvis husbil ett alternativ som kan underlätta komforten under din semester.

 

Rätt fordon för dig

Valmöjligheterna är många för dig som vill ge dig in i husbilsvärlden. Husbilar finns att hyra, eller så kan du välja att köpa ett nytt eller begagnat fordon. Sen finns också en myriad av olika modeller, som varierar bland annat när det kommer till antal bäddar, typ av bäddar, och om husbilen har barnkammare eller ej. Välj en trygg husbilsfirma som erbjuder dig garantier och noggrant går igenom fordonet innan leverans. Om dina omständigheter skulle förändras i framtiden har du också möjlighet att sälja vidare husbilen genom vissa företag. De sköter hela förmedlingen – du behöver bara lämna över fordonet, så löser de marknadsföring, fotografering och försäljning. 

 

 

Lär känna andra husbilsvänner

Husbilar, och särskilt husvagnar, har i somliga fall fått ett oförtjänt dåligt rykte, och förknippas ibland med sjaskighet. Kanske är du en bohem, som tilltalas av allt som inte är för fint i kanten, och låter dig inte röras av detta rykte. Om du tvärtom är orolig över den här bilden av husbilslivet, kom då ihåg att husbilscampingar i Sverige brukar vara fräscha, trygga och välordnade platser där du har möjlighet att knyta band med andra familjer på semester. Där skapas en prestigelös, tillfällig grannskapskänsla där barnen säkert också kan hitta nya vänner för sommaren.