lås

Ibland behövs en låssmed

Ibland behövs en låssmed

editorial

Lena och hennes kille hade gjort slut. Faktum är att hon hade sparkat ut honom. Han var inte riktigt med på noterna. Han kunde inte se vad hon såg, nämligen att deras förhållande inte hade någon framtid. Han hade börjat visa mer och mer svartsjuka. Bara hon pratade lite vänligt med någon annan kille så blev han galen.

Lägenheten var hennes och där tänkte hon bo kvar, utan honom. Gärna utan någon pojkvän överhuvudtaget faktiskt. Nu tittade hon på dörren, och dess lås. Daniel hade kvar en nyckel. Det kändes inte bra, men hon hade inte kunnat förmå honom att lämna tillbaka den när hon slängde ut honom.

Det var ingen annan råd än att ringa en låssmed. Hon hittade enkelt en på nätet. De hade till och med ett journummer. Det behövde hon dock inte ringa, eftersom det var vanlig kontorstid nu. Hon ringde och de lovade att komma så snart som möjligt. De var bekanta med situationen som hade uppstått. Lena var inte den första i samma sits.

 

lås

 

En låssmed kan vara bra till mycket

Snart kom det också en man från låssmedsföretaget. Han tittade på det gamla låset och sa att det inte skulle vara något problem att byta. Därefter satte han genast igång med att borra och dona. Därför hörde Lena först inte att det hade kommit någon i trapphuset, någon som nu stod utanför hennes dörr och började tala med hög röst. Det var Daniel!

Daniel stod nu och gormade på låssmeden och sa att han inte hade någon rätt att bara komma sådär utan vidare och byta lås. Lena blev sedan förvånad när hon hörde att låssmeden körde iväg Daniel. Strax därefter kom han in till henne: “Här är din gamla nyckel. Jag norpade den från ditt ex”. “Wow”, svarade Lena. “Jag kan inte tacka dig nog, men jag vill nog gärna ha ett nytt lås ändå.”